Ανακοίνωση του Κόμματος της Αριστεράς (Ζαν Λυκ Μελανσόν) για τις ελληνικές εκλογες

20 Σεπτεμβρίου 2015

H αποψινή νίκη του Σύριζα αποτρέπει τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της διαφθοράς και του χρηματοπιστωτικού  κατεστημένου να ανακτήσει την εξουσία. Αυτή είναι η μόνη ικανοποίηση.

Γιατί παρά την απογοήτευση των ψηφοφόρων που καταλήγει σε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής, η επιτυχία του Τσιπρας εξακολουθεί να αποδεικνύει πόσο πολύ απολάμβανε τη λαϊκή στήριξη για για να ακολουθήσει μια πολιτική ρήξης . Η αποδοχή του μνημονίου παραμένει ένα μεγάλο λάθος . Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα οι δυσκολίες είναι μπροστά ούτως ή άλλως: η εφαρμογή του μνημονίου θα συνεχίσει να καταστρέφει την χώρα που βρίσκετε υπό την κηδεμονία της τρόικας

Αυτή θα είναι η ώρα των δύσκολων αποφάσεων για τον Αλέξη Τσίπρα

Να συνταχτεί με τον λαό του και να ξαναγίνει μια κυβέρνηση της αντίστασης ή να μετατραπεί σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα διαχείρισης της λιτότητας.

Στο Αριστερό Κόμμα θα θέλαμε να εξακολουθούμε  να πιστεύουμε  ότι ο Α.Τσιπρας θα επιλέξει την την πρώτη λύση. Παρόλα αυτά εμείς θα στηρίξουμε τις λαϊκές κινητοποιήσεις κατά του Μνημονίου που θα ξεκινήσουν σύντομα. Θα σταθούμε δίπλα στην Λαϊκή Ενότητά , που το αποτέλεσμα της απόψε, θύμα της ωφέλιμης ψήφου απέναντι στην δεξιά δεν αντανακλά την επιρροή που θα έχει πολύ γρήγορα.

Περισσότερο από ποτέ, η κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μας καλεί να εργαστούμε για ένα σχέδιο Β για την άλλη αριστερά. Θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε στην διεθνιστική σύνοδο για ένα σχέδιο Β τον Νοέμβριο ,πρωτοβουλία που ξεκίνησε (απο τον Ζαν Λυκ Μελανσόν) στην γιορτή της Ουμανιτέ .

μεταφραση ΒΓ